Your personal advisor and executive partner.

Management Consultancy


Of u nu een succesvolle onderneming in China heeft of dat u onlangs gestart bent met een project: u heeft ongetwijfeld problemen ondervonden door veranderingen in wet- en regelgeving en misschien kunt u de snelle ontwikkelingen in het land amper bijhouden. U staat voor een moeilijke beslissing: te fuseren, uw aandelen  te verkopen of de bedrijfsactiviteiten elders te verplaatsen?

Dagelijks krijgen we te maken met ingewikkelde vraagstukken en situaties in uiteenlopende sectoren. Daarnaast merken wij dat in de praktijk veel organisaties ongemakkelijk omgaan met de cultuurkloof in China. 
Wij begrijpen dat het een vaardigheid is om om te gaan met cultuurverschillen. Onze adviseur weet met haar vaardigheden het management fijngevoelig te benaderen, waardoor beide partijen succesvol kunnen integreren tot één corporate culture.

De uitdaging voor ons is om dergelijke complexe managementskwesties voor u op te lossen, zodat u als ondernemer zich kunt richten op waar u in uitblinkt.

Internationale handel
Belastingadvies I Internationaal belastingrecht I Douane I Free Trade Zones

 

Grensoverschrijdende goederenstromen hebben een enorme impact op btw-processen. Denk daarbij aan het importeren van de producten, opslaan van de voorraad in een bepaald land en het distribueren van de producten naar de eindbestemming. Bij al deze handelingen zijn btw-verplichtingen betrokken. Wij adviseren en helpen u graag bij het in kaart brengen van de btw-consequenties.
 

Bedrijfsovernames
Management Buy In or Buy Out I Fusie door overname I 

Bij een overname wilt u zich zo goed mogelijk voorbereiden om het gewenste resultaat te behalen. In de praktijk blijkt dit een grote uitdaging. Het inlevingsvermogen in de tegenpartij is namelijk van groot belang. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd om na een bedrijfsovername u zo goed mogelijk te begeleiden in de implementatie en in het stroomlijnen van complexe, interne processen. Er worden duidelijke afspraken gemaakt met beide management over de verwachtingen die men van elkaar heeft. Zo kunnen eventuele culturele conflicten voorkomen worden en kunnen beide partijen, waar respect en aandacht voor verschillen vereist worden, geleidelijk samengesmolten worden tot één corporate identity.

Business case
Voor een (Nederlands) bedrijf, dat in China opereert, is de opdracht gegeven om een kwaliteitscontrole uit te voeren met als gevolg van dien dat het beleid aangepast moest worden. Er werd advies uitgebracht over de inrichting van kantoor en het personeel in China. Het lokaal management moest opnieuw aangesteld worden en de procuratie van het management in China werd geïmplementeerd. Door deze implementatie werd de rol van de Board of Directors duidelijker. Wat westerse bedrijven vaak onderschatten is de verdeling van de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de General Manager en de Board of Directors. Door het gebruik van het moderne ERP systeem kreeg het hoofdkantoor meer controle over het kantoor en lokale management in China.


Personeel & Organisatie
Quality Control I Reorganisatie I Recruiting en Training

Mensen zijn de belangrijkste factor in een organisatie, want betrokken en betrouwbare werknemers op zowel de werkvloer als op managementsniveau zijn essentieel voor het succes van een organisatie. Maar wanneer er bijvoorbeeld sprake is van fraude bij het management, kan het ingewikkeld zijn om zelf snel én discreet op te treden.

Is één van bovenstaande situaties wellicht van toepassing? Heeft u vragen over een mogelijke bedrijfsovername? Maak een afspraak met een van onze adviseurs.